Jita aloitti toimintansa vuonna 1979 ja vuonna 2019 on siis juhlan aika kun toiminta saavuttaa 40 vuoden iän! Kiitos näistä vuosista kuuluu Teille, hyvät asiakkaat. Pitkäjänteisestä työstä kertoo osaltaan myös se että suuri osa asiakkaistamme on tehnyt yhteistyötä kanssamme yli 25 vuoden ajan!

Jitan toiminta on kehittynyt vuosien varrella pienestä massiiviseinämäisten putkien valmistajasta useiden tuotantolinjojen, kaivotuotannon sekä muiden vesienohjaustuotteiden valmistajaksi jonka asiakkaita ovat infrarakentaminen, maatalous, pohja- ja tienrakentaminen sekä yksityistaloudet. Alkuaikojen PVC –raaka-aineen käytöstä on siirrytty tehokkaampiin ja ympäristöystävällisempiin HDPE ja HDPP raaka-aineisiin. Nykyisellään Jitan tehdas Virroilla Pirkanmaalla on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja tehokkaimmista kevennettyjen putkien tuotantolaitoksista. Tuotantotekniikka on alansa uudenaikaisinta joka näkyy samalla kertaa tuotteiden laatuna, pitkänä käyttöikänä ja ympäristöystävällisyytenä.

Yksi hyvä esimerkki Jitan vahvasta brändistä tulee maataloudesta. Tietyillä alueilla Suomessa kun maatilan isäntä kävelee maatalouskaupan ovesta sisään ja etsii myyjän käsiinsä, hän ei mene ostamaan tältä putkia vaan hän menee ostamaan Jitaa.

Jitan putkituotannon juuret ovat maataloudessa. Sitä kautta käyttökohteet ovat laajentuneet tierakentamisen rumpuputkien ja kaapelinsuojien kautta kokonaisiksi hulevesien hallintajärjestelmiksi jotka käsittävät alansa nykyaikaisimmat putki- ja kaivotuotteet. Nykyään asiakkaamme voi olla niin omakotitalon rakentaja kuin kokonainen moottoritieprojektikin. Ja kaikkea siltä väliltä.

Jitan koti on aina ollut Virroilla

Jitan koti on aina ollut Virroilla Pirkanmaalla jonne on keskittynyt paljon muitakin muoviteollisuusyrityksiä. Yhteistyö Jitan ja muiden virtolaisten yritysten välillä on kehittynyt vuosien varrella ja poikinut Jitan valikoimaan kokonaan uusia tuoteryhmiä. Esimerkiksi olemme nykyään erittäin vahva toimija kiinteistökohtaisten jätevesijärjestelmien saralla. Vuodesta 1990 saakka Jita Oy on ollut osa nykyistä Uponor-konsernia muodostaen yhdessä Suomen suurimman muoviputkituotteita valmistavan toimijan.

Ne vahvuudet, jotka tulevat esille toiminnassamme tänä päivänä, on tarkoitus ottaa mukaan myös seuraavalle vuosikymmenelle. Huippuosaava henkilöstö, alansa uudenaikaisimmat tuotteet ja tuotantolaitteet sekä mutkaton ja joustava asiakaspalvelu ovat toimintamme ydin. Näillä vahvuuksilla eteenpäin.

Jita vuonna 1988

Jita vuonna 2017

Jita vuosien varrella

1979: Jita Oy perustettiin. Perustajat Jukka Immonen ja Teuvo Arpiainen, joiden nimikirjaimista tulee yrityksen nimi.

1985: Nykyisen tehtaan rakentaminen aloitettiin.

1986: Nykyiseen tehdashalliin muutto aikaisemmasta tuotantotilasta. Tuotannossa massiiviseinämäiset (yksikerroksiset) muoviputket salaojitukseen, tierummuiksi, kaapelinsuojauksiin yms.

1988: Investoidaan Corma 2020 korrugaattori (tuotantolinja). Tupla-rakenteisten muoviputkien valmistus alkaa aiempien massiiviseinämäisten rinnalla ensimmäisenä Suomessa.

1989: Maanrakennuskaivojen valmistus aloitetaan.

1990: Jita Oy myydään Asko-konsernille jonka alla jatkaa itsenäisenä tytäryhtiönä.

1998: Tripla-rakenteisten putkien valmistus alkaa ensimmäisenä Suomessa.

2001: Jätevesijärjestelmien valmistus alkaa.

2006: Investoidaan Corma 3030 korrugaattori ja aloitetaan suurempien putkien valmistus, halkaisijat 400-800 mm.

2008: Corma 3030 linjaan investoidaan vielä tuotantolaitteisto halkaisijaltaan 1000 mm putkelle.

2017: Maanrakennuskaivojen tuotanto siirtyy omiin tiloihinsa kun käytössä oleva tehdashalli käy ahtaaksi uusien tuotantolinjojen puristuksessa.

2019: JUHLAVUOSI, JITA 40 VUOTTA!